iPhone 5

När olyckan har varit framme och du behöver reparera din iPhone 5 är det dags att höra av dig till oss på TekniCare så hjälper vi dig direkt. Våra tekniker har lång erfarenhet av reparationer och vi ger självklart garanti på arbetet! 

En iPhone 5 tar runt 30 minuter för oss att laga!

Reparationspriser

 • Felsökning - preliminär 0:-
 • Felsökning - vätskeskada 398:-
 • Ominstallation 298:-
 • Skärm - standard 648:-
 • Skärm - kopia 548:-
 • Batteri 198:-
 • Chassi 998:-
 • Laddport 498:-
 • IC för laddning 498:-

  - byte av krets på moderkortet som styr ljudet. (IC Charge)

 • Kamera - fram 498:-
 • Kamera - bak 498:-
 • Högtalare/mikrofon 498:-

Bra att veta

Vi på TekniCare är helt transparenta mot våra kunder om vilka reservdelar vi använder. Förtroendet vi har fått från våra kunder är grundläggande för oss eftersom vi är stolta över vad vi gör och vad vi har att erbjuda. Vi erbjuder flera lösningar men det är alltid du som kund som bestämmer hur och om du vill gå vidare.

Är priset det mest relevanta för dig som kund? Då kan du känna dig trygg när du besöker oss då vi alltid erbjuder dig det bästa priset. Har du fått ett lägre pris på motsvarande reparation så matchar vi priset. Reparationen ska dock kunna utföras samma dag inom det geografiska området med postnumret Växjö. 

Vi på TekniCare bryr oss om miljön även i valet av reservdelar. Istället för att kasta en fungerande skärm där endast glaset har spruckit ersätter vi då glaset med ett nytt i originalkvalité. Resultatet är en prisvärd skärm, i bästa kvalité med en mindre miljöpåverkan än vid köpa av en ny mobil. Vi möter dock våra kunders önskan och erbjuder även fler alternativ.

När en skärm byts på nyare modeller av iPhone så dyker det upp en notis under inställningar som påvisar att apple inte kan intyga att skärmen är original. Detta påverkar inte skärmens kvalitet eller prestanda. Du kan läsa mer om detta här på Apples egna hemsida där dom själva påvisar att dessa notiser inte påverkar förmågan att använda iPhone-enheten eller bildskärmen.

Har din iPhone dåligt batteri? Tråkigt men sant så klassas ett batteri i en iPhone som en förbrukningsvara och håller runt två år från första laddningen, eller när batterihälsan ligger under 85% och man känner att man behöver ladda ofta. Vi byter ditt batteri till ett som motsvarar originalbatteriets kapacitet. Så du kan fortsätta använda din mobil som förut. 

Hur man använder sin mobil kan dock påverka batteriets livslängd. En iPhone är inte gjort att utstå stora temperaturskillnader utan fungerar som bäst i rumstemperatur. Solsken eller minusgrader påverkar därför batteriets livslängd negativt och batteriet kan slitas ut i förtid. Vi rekommenderar inte att du laddar din mobil under natten. Dels för att det är en brandrisk eftersom mobilen alstrar värme under laddningen men även för att det sliter onödigt på batteriet. Ladda istället upp batteriet så mycket du hinner på kvällen för att fortsätta laddningen nästa dag.

För iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR och senare modeller påvisas en notis att det inte går att verifiera att iPhone har ett äkta Apple-batteri. Denna notis på låsskärmen försvinner dock efter fyra dagar och notisen i inställningar försvinner efter 15 dagar. 

Du kan läsa mer om detta här på Apples egna hemsida där dom själva påvisar att dessa notiser inte påverkar förmågan att använda iPhone-enheten eller batteriet.

Vi på TekniCare erbjuder sex månaders garanti på utbytt del vid reperationer, eller reparerad del vid lödningar. Observera att detta gäller endast den utbytta delen och inte hela produkten. Vätskeskador eller vätskeskadade enheter lämnas ingen garanti. 

Garanti för varor och produkter täcker endast ursprungliga fabrikationsfel och därför gäller inte garantin vid fel som uppstår vid egen förändring av varan så som funktion, utseende, ombyggnad, uppgradering m.m

Kvitto gäller som garantibevis.

Du som kund kan köpa en utökad garanti på 12 månader för 198 kronor i samband med köpet.

TekniCare erbjuder inget öppet köp på begagnade produkter och brutna förpackningar.

Vår butik hittar du mitt i Växjö city, 3 minuters gång från stationen, mitt emot Nordic Wellness. Klicka här för att se en karta! 

Vi vill finnas där för dig när du behöver oss! Varesig du är privatperson eller företag. Därför har vi öppet varje dag med generösa öppettider. Men det går självklart att kontakta oss även utanför dessa öppettider!