Fri frakt vid köp av 3 eller fler produkter!
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
page
post
product

Datorproblem?

Vi reparerar både Mac och PC, laptops så som stationära och har bred kunskap i operativsystem så som OS X och Windows.

Alla har vi stött på eller stöter på problem med en dator, förr eller senare. Det är dock inte lika lätt att ha full koll på var felet faktiskt ligger. Ingen är den andra lik och utbudet, innehållet och tekniken skiljer sig enormt. Till exempel en MacBook som är fabriksklar direkt från Apple eller en stationär som är hemmabyggd utefter vad den ska prestera. Såklart kan båda få problem.

 

Vad kan TekniCare göra?

Ominstallation eller installation av mjukvara så som operativsystem, antivirus eller program, men även säkerhetskopiering och backups. 

Uppgradering av hårdvara så som batteribyten eller andra komponenter så som snabbare hårddisk eller mer minnen.

datorproblem

Det är enkelt, snabbt och prisvärt att laga din Mac eller PC hos oss!

Reparation av en dator hos TekniCare går till såhär;

  1. Vid första kontakten beskrivs problemet för oss och vi gör en felsökning för att fastställa felet. 
  2. Därefter får du som kund ett kostnadsförslag på lösningar. 
  3. Om du väljer att gå vidare med reparation så beställer vi eventuella reservdelar (om det är något vi inte har i lager). Och ser till att din dator får vara med ett tag till.
    -Bra för plånboken och bra för miljön! 

Hör av dig till oss eller kom in med din dator så hjälper vi dig!

Felsökning

Det är oftast svårt att direkt säga vad det är som orsakar just ert problem. Därför vill vi helst göra en ordentlig felsökning innan vi går vidare med en lösning. Självklart anpassar vi oss efter de önskemål ni som kund har så löser vi det på bästa sätt.

Vi tar en felsökningsavgift på 398kr på bärbara datorer och 498kr på stationära datorer för att täcka tid och kostnader om du som kund inte väljer att gå vidare med reparationen. 

Väljer du att reparera hos oss bjuder vi självklart på felsökningskostnaden!

  • Felsökning: preliminär 0 kr
  • Preliminär reparation i samband med felsökning:* 398 kr
  • Vattenskador: från 698 kr

*Ibland måste vi göra en enklare reparation för att veta om det är fler fel på enheten och p.g.a. det så tar vi en preliminär kostnad (självklart pratar vi med er innan om det behövs i ert fall), det ingår sedan i det slutgiltiga reparationspriset som vi återkommer med.

Mjukvara

Är datorn seg eller på annat sätt inte beter sig normalt så är det oftast på grund av att mjukvaran ställer till det, så som t.ex. program, operativsystemet, uppdateringar m.m.. 

Vi kan hjälpa till med rensning av onödiga program, filer och virus. Annars är en ominstallation ett bra alternativ då man återställer allt på datorn, självklart kan vi spara önskad information innan.

Vid en ominstallation så återställer man den till fabriksinställning. Alltså som den var när den var ny. Så ställer man sedan in inställningarna från början. Detta löser alla mjukvarufel och brukar som sagt vara den bästa lösningen när man har problem som är mjukvaru-relaterat.
Har man information på datorn så sparar vi först det till en extern källa, rensar allt och lägger sedan tillbaka informationen igen.

En PC har oftast Windows som operativsystem och på en Mac heter det OS X eller MacOS. Man kan även ha Linux som operativsystem. Alla system finns i en uppsjö olika versioner, vi hjälper dig självklart med det du behöver.

Hårdvara

Är någonting fysiskt skadat så kollar vi självklart upp möjligheten att byta ut det åt er. Om man har en bärbar dator så är batteriet ett vanligt problem som kan orsaka andra fel än bara batteritiden. Det mesta går att reparera, sedan beror det på hur gammal enheten är. 

Vi byter ut eller uppgraderar även datorn med mer minne eller en snabbare hårddisk, för att öka livslängden.

Priserna skiljer sig så mycket beroende på tillverkare och modell så det är bäst att höra av er så hjälper vi er!

Butiken

Butiken befinner sig mitt i Växjö city, 3 minuters gång från stationen, mitt emot Kungsgrillen. Klicka här för att se en karta! 

Vi vill finnas där för dig när du behöver oss! Varesig du är privatperson eller företag. Därför har vi generösa öppettider. Men det går självklart bra att kontakta oss även utanför dessa öppettider!

Självklart gör vi vad vi kan för att coronasäkra butiken med handsprit och munskydd. Butiken har även stora fönster som man tydligt kan se hur många som är inne just nu. Vill man ändå få hjälp utomhus ring oss så kommer vi ut och hjälper dig!

Butiken är fylld med nya och begagnade mobiler, surfplattor och datorer. Men även tillbehör så som laddning, skal, skärmskydd, datorväskor och tillbehör till smarta hem.

Vi reparerar allt på plats i butiken medan ni väntar. 

Butikens öppettider:
Måndag till Fredag 10-18
Lördag 12-16
Söndag Stängt

butiken framsida
Rulla till toppen